Första intrycket är absolut viktigt och en bra entrématta är ett utmärkt sätt att förstärka det. Både besökare och anställda kommer få en mer välkomnande känsla när de kommer in i lokalen. Men en entrématta gör så mycket mer än bara ett bra intryck!

Genom att välja rätt typ av matta kan du nämligen både minska slitagen på golvet och skapa ett förstärkt intryck av renlighet. När dina besökare går över mattan drar den nämligen till sig av smutsen under deras skor vilket gör entrén renare. Dessutom drar mattan till sig fukt när det är snö, regn eller lerigt ute. Detta förebygger såväl smuts som risk för att besökare och anställda halkar på det annars våta golvet.

Däremot är entrémattan i stort behov av löpande underhåll eftersom den tar emot all fukt och smuts som besökare och anställda tar med sig in i byggnaden. Därför kan det vara värt att låta ett företag sköta din entrématta!

 

3 anledningar till att låta ett företag sköta din entrématta

 

Tiden

Det är tufft att hålla en entrématta riktigt ren. Ärligt talat så behöver den faktiskt komma iväg på tvätt för att bli helt ren, det räcker inte med att dammsuga den. Genom att anlita ett företag som sköter entrémattan åt dig slipper du eller din personal göra detta ganska tunga jobb själva!

Med en frekvens som vi avtalar om beroende på hur stort behovet är kommer vi ut och hämtar er matta för tvätt. När vi gör det har vi så klart med oss en ren matta som vi ersätter den gamla med.

 

Alltid ett bra första intryck

Genom att lämna över skötseln av mattan till ett annat företag säkerställer du att din entré alltid är i bästa skick. Oavsett säsong så vet du att entrémattan kommer vara ren och fräsch eftersom frekvensen på tvättarna kan anpassas beroende på hur vädret ser ut.

 

Du kan fokusera på din verksamhet

När du anlitar ett företag som tar hand om din entrématta kan du lägga allt ditt fokus på att utveckla din verksamhet. Vi ser till att din lokal ser bra ut så att du och dina medarbetare kan vara stolta över att bjuda in besökare till verksamheten.

Hur ofta bör man rengöra sin entrématta?

Hur smutsig din matta blir och hur ofta den behöver rengöras beror på en rad olika faktorer. Bland annat hur vädret ser ut och hur många personer som kommer att gå på mattan varje dag. Underlaget utanför dörren spelar också väldigt stor roll, en grusparkering eller en asfaltsparkering exempelvis ger olika förutsättningar. Vi anpassar vilken sorts matta och hur ofta den behöver bytas ut, baserat på dina förutsättningar i både ute och innemiljön. Dessutom kan vi anpassa frekvensen efter säsong om behovet finns.

 

Mattservice

Allt fler företag väljer idag att använda sig av mattservice. Detta innebär att man låter ett annat företag ta hand om entrémattorna och byta ut dem löpande. När vi på iClean har hand om din entrématta ingår både leverans, tvätt och byte av slitna mattor. På så vis ser vi till att du alltid har en ren och hel entrématta som ger ett värdigt intryck av din verksamhet!

 

5 smarta sätt att skapa en hälsosam arbetsmiljö

Är du ansvarig för arbetsmiljön på ditt företag? Ladda ner heta tips om hur du och dina medarbetare får en bättre arbetsmiljö på företaget.


Fler inlägg

Go green with iClean

Go green with iClean

Utvecklingen av städteknik och städprodukter utvecklas ständigt och en av aktörerna som ligger i framkant är InnuScience som grundades 1992. Deras vision har sedan start varit att förändra hur världen städar genom att utnyttja naturens kraft - med målet att ersätta...

Fördelarna med att ha en kaffemaskin på arbetsplatsen

Fördelarna med att ha en kaffemaskin på arbetsplatsen

Före pandemin var det fler och fler ledare som ville förbättra sina anställdas arbetsmiljö genom introduktionen av en kaffemaskin på arbetsplatsen. På samma sätt, när vi nu lämnar det nedstängda samhället bakom oss, kan vi nu leta efter sätt att förbättra personalens...

Vikten av ett första intryck

Vikten av ett första intryck

När vi träffar en person eller besöker en ny plats för första gången skapar vi oss direkt en bild av hur personen eller platsen kommer vara. Detta visar verkligen vikten av ett första intryck, vikten av att visa din bästa sida redan från början. Men hur går du...