Före pandemin var det fler och fler ledare som ville förbättra sina anställdas arbetsmiljö genom introduktionen av en kaffemaskin på arbetsplatsen. På samma sätt, när vi nu lämnar det nedstängda samhället bakom oss, kan vi nu leta efter sätt att förbättra personalens välbefinnande och säkerställa att de fortsätter att få samma bekvämligheter som de hade hemma.

Men med en kaffemaskin som är en relativt stor och långsiktig investering, vill du se till att det är värt det!

Fortsätt läsa för att upptäcka fördelarna med att ha en kaffemaskin på arbetsplatsen och varför du bör tänka på att installera en kaffemaskin på din arbetsplats.

Ökar energinivån

För de flesta av oss är en kopp kaffe troligen det första vi vill ha varje morgon. Det tar oss ur den disiga morgontröttheten och ger oss energi, redo att ta oss an dagen.

Kaffe innehåller koffein, ett milt stimulerande medel som påskyndar processerna mellan vår hjärna och kropp. I lagom doser, och som en del av en balanserad kost, får det oss att känna oss vakna och piggare.

Stimulerar produktivitet

Kaffe håller anställda vakna och piggare under hela arbetsdagen, vilket förbättrar produktiviteten på arbetsplatsen. Att konsumera kaffe ökar produktiviteten genom att hålla dina anställda fokuserade på sitt arbete under hela dagen.

Dessutom har det bevisats att regelbundna pauser från datorskärmen avsevärt kan förbättra de anställdas produktivitet, vilket ger dem tid att sträcka på benen, få blodet att flöda och ladda om. Kaffemaskinen kan alltså bli en oas dit de anställda kan gå för att få en välbehövd paus i arbetet.

Öka kreativiteten

När du konsumerar kaffe stimulerar du din hjärna och blir piggare. Detta fungerar ofta till förmån för att ge upphov till fler kreativa idéer och tankar. Oavsett om du arbetar självständigt eller som en del av en större grupp, är kaffe bra för att engagera sinnet och tänka utanför boxen.

Dessutom kan kaffekonsumtion förskjuta “idétorka-stadiet” av kreativ brainstorming, vilket gör att ett större antal lösningar kan skapas och diskuteras.

Förbättrar minnet

 

Kaffekonsumtion har kopplats till en förbättring av både korttids- och långtidsminnet, i specifika uppgifter kopplade till att återge något. Studien fann att den upplevda förbättringen av minnesprestandan var större på morgonen än på kvällen.

Med ett skarpare minne kan anställda komma ihåg projektdetaljer och deadlines bättre, vilket möjliggör för en mer effektiv lösning och slutförande av varje uppgift.

Kaffe kan minska stress

Förespråkare av kaffe har länge talat om det som en stressavlastare. Nu har forskning funnit att kaffekonsumtion kan kopplas till en minskning av stress.

Koffein sägs minska stress genom att hämma receptorer i hjärnan som frisätter en kemikalie som kallas adenosin. Forskare fann att dessa receptorer är ansvariga för de negativa effekterna av stress och att stressinducerade beteenden kan stoppas genom att blockera receptorerna.

Kaffemaskin på arbetsplatsen förbättrar arbetsmiljön

Att ha en högkvalitativ kaffemaskin på jobbet kan bidra till att skapa en mer positiv arbetsmiljö. Dina anställda kommer ha högre energinivåer, vara mer glada och tryggare i att prata med andra medlemmar i deras team och den övriga verksamheten. 

Regelbundna kaffepauser kan föra samman anställda som normalt sett inte skulle ha någon kontakt med varandra, vilket kan främja sammanhållning och leda till bättre arbetsmiljö på arbetsplatsen. Dessa interaktioner kan också ligga till grund för framtida samarbeten mellan avdelningar som kan generera affärsvinst.

Summering

Om du står inför valet om en kaffemaskin på arbetsplatsen skulle vara en bra investering hoppas vi att denna artikel varit till hjälp för dig.

Sammantaget kan en kaffemaskin öka produktiviteten, minska stress och förbättra avdelningens kreativitet och samarbete, vilket skapar en positiv arbetsmiljö för dina anställda. Något som kommer att uppskattas högt efter nu när arbetslivet mer och mer återgår till arbetsplatserna.

Om du är redo att ta nästa steg i din inköpsresa och hitta den bästa kaffemaskinen för ditt kontor, kontakta vårt team.

Inspirera dina medarbetare till en bättre arbetsmiljö

Ladda ner heta tips om hur du och dina medarbetare får en bättre arbetsmiljö på företaget.