Alla vet att personalens produktivitet är avgörande för ett företags framgång. Hårt arbete, motivation och fokus på uppgiften spelar alla en roll i att skapa förutsättningar för kreativa och produktiva medarbetare. Den produktiviteten börjar på en ren och fräsch arbetsplats. För du vet väl att regelbunden kontorsstädning gör din personal mer produktiv? Faktum är att det finns många anledningar till detta varav flera påverkar hälsan hos din personal. 

I denna artikel har vi samlat fem anledningar till varför kontorsstädning gör din personal mer produktiv.

 

1 – Färre sjukdagar

Regelbunden kontorsstädning är en starkt bidragande faktor till minskad sjukfrånvaro. Genom att kontinuerligt städa av högt utsatta ytor kan man få bort virus från dessa ytor. Därmed minskar risken för att sjukdomar sprids i personalen. Ett rent kontor innebär med andra ord att din personal kan vara på plats och arbeta istället för att vara hemma och sjuka.

 

2 – Minska distraktionen

Tid är pengar. Du har anställt din personal för att utföra sitt arbete, inte att städa på kontoret. Däremot innebär en stökig arbetsplats att även sinnet blir stökigt och därmed får personalen svårare att koncentrera sig.

Med överfulla soptunnor, dammiga bildskärmar och smutsiga skrivbord kan det vara väldigt svårt att koncentrera sig. Personalen kan börja tänka på annat, eller rent av börja städa själva och ta av sin produktiva tid. Med regelbunden kontorsstädning kan personalen fokusera på sina uppgifter i en ren och hälsosam miljö.

 

3 – Ökat välmående

Förutom att kontoret och personalen bli mer hälsosam så kan faktiskt regelbunden städning bidra till ökat välbefinnande. När din personal får komma till ett kontor som är städat och väldoftande i kontrast till, smutsigt och nedgånget, kommer de känna sig mer motiverade. Vem vet, de kanske rent utav längtar efter att komma tillbaka till jobbet igen?

Om du börjar använda dig av en professionell städtjänst kan du för egen vinning göra en undersökning. Be personalen svara på några frågor om deras välmående före ni anlitat städfirman och be sedan om svar på samma frågor efter att ha använt tjänsten en tid.

 

4 – Anställda kommer spendera mer tid åt arbete

Studier har visat att kontor och byggnader som städas regelbundet, jämfört med de som inte har kontinuerlig städning, främjar produktiviteten bland medarbetarna. Eftersom färre blir sjuka och allas välmående ökar så gör kontorsstädningen din personal mer produktiv.

Genom att låta en städfirma göra arbetet får personalen tid över till att vara kreativa och blir därmed både mindre stressade och mer produktiva.

 

5 – Du sparar pengar

Fördelarna med att anlita en städfirma verkar närmast ändlösa. Inte nog med att regelbunden kontorsstädning gör din personal mer produktiv och hälsosam. Dessutom sparar du faktiskt i längden pengar på att köpa in städtjänsten. Eftersom din personal kan fokusera på sina uppgifter får de mer gjort. Dessutom behöver du inte bära personalansvar, bonusar, löner och andra förmåner för städpersonalen, utan betalar bara för städningen när du behöver den!

Är du redo att öka produktiviteten på din arbetsplats? Vi hjälper dig gärna! Tryck på knappen nedan för att boka ett möte med oss så att vi kan ta fram ett prisförslag som bäst passar just dina behov.

 

 

5 smarta sätt att skapa en hälsosam arbetsmiljö

Är du ansvarig för arbetsmiljön på ditt företag? Ladda ner heta tips om hur du och dina medarbetare får en bättre arbetsmiljö på företaget.


Fler inlägg

Go green with iClean

Go green with iClean

Utvecklingen av städteknik och städprodukter utvecklas ständigt och en av aktörerna som ligger i framkant är InnuScience som grundades 1992. Deras vision har sedan start varit att förändra hur världen städar genom att utnyttja naturens kraft - med målet att ersätta...

Fördelarna med att ha en kaffemaskin på arbetsplatsen

Fördelarna med att ha en kaffemaskin på arbetsplatsen

Före pandemin var det fler och fler ledare som ville förbättra sina anställdas arbetsmiljö genom introduktionen av en kaffemaskin på arbetsplatsen. På samma sätt, när vi nu lämnar det nedstängda samhället bakom oss, kan vi nu leta efter sätt att förbättra personalens...