När vi träffar en person eller besöker en ny plats för första gången skapar vi oss direkt en bild av hur personen eller platsen kommer vara. Detta visar verkligen vikten av ett första intryck, vikten av att visa din bästa sida redan från början. Men hur går du tillväga för att skapa ett bra första intryck på ditt företag?

 

5 sinnen

Vi människor har fem sinnen som vi använder oss av för att ta in omvärlden. Dessa sinnen är:

  • Hörsel
  • Känsel
  • Lukt
  • Smak
  • Syn

För att kunna skapa ett riktigt bra första intryck behöver du tillfredsställa så många av dessa sinnen som möjligt när personen får sitt första intryck.

 

Hörsel

I samma ögonblick som någon kliver in genom er entré, vad är det första de hör? Det är inte av en slump som många affärer och hotell har musik igång. Musiken hjälper till att skapa den känslan som du vill att personer som befinner sig i din lokal ska känna. Det kan vara allt från glädje och motivation till lugn, beroende på vilken verksamhet du har.

 

Känsel

När det kommer till första intryck av en lokal så är det främs temperaturen vi kan känna. Även golvet i viss mån eftersom man eventuellt kan känna att golvet är en mjuk matta eller hårt stengolv. När det kommer till det senare så känner man faktiskt även skillnad på om golvet är rent eller ej. Ett grusigt stengolv känns även om vi har skor på oss, därför är det extra viktigt att hålla grus borta från sådana golv. Detta kan du göra med regelbunden städning och byte av dörrmattan så att den kan fånga upp smutset.

 

Lukt

En väldigt stor del av det första intrycket grundar sig i hur du upplever att lokalen luktar. Är den en behaglig och renlig doft eller luktar det unket, kanske till och med kemiskt? Det går påverka mycket med dofter och något som många förknippar som positivt är doften av kaffe.

 

Smak

Kaffe leder oss osökt in på nästa sinne, för förutom att det doftar så smakar ju kaffe också! Med bra och välsmakande kaffe kan du både skapa en bättre arbetsplats för dina anställda och en trevlig miljö för dina kunder. Många uppskattar att kunna ta en kopp varm dryck och slå sig ned en stund. Faktum är att detta tilltalar oss på ett mycket djupare psykologiskt plan också! Vi människor blir nämligen lugnare både av att hålla i något och av att äta eller dricka. Att servera kaffe ger oss båda dessa, vilket är en av anledningarna till att du nästan alltid blir erbjuden något att dricka inför möten.

 

Syn

Det sista men också ett av de viktigaste sinnena att tillfredsställa vid ett första intryck är synen. Kanske känns det som en ren självklarhet att lokalen ska se bra ut men det är lätt hänt att viktiga faktorer glöms bort.

Hur många gånger har du kommit in i en lokal och mötts av en entrématta som är helt fylld med grus? Eller bombarderats av skyltar och andra visuella intryck som bara ger dig känslan av att allt känns stökigt?

 

Vi kan hjälpa dig med första intrycket

Eftersom vi vet hur viktigt det första intrycket är så erbjuder vi både dörrmattor, kaffemaskiner och städning. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just ditt företag med ert första intryck!

 

 

5 smarta sätt att skapa en hälsosam arbetsmiljö

Är du ansvarig för arbetsmiljön på ditt företag? Ladda ner heta tips om hur du och dina medarbetare får en bättre arbetsmiljö på företaget.


Fler inlägg

Go green with iClean

Go green with iClean

Utvecklingen av städteknik och städprodukter utvecklas ständigt och en av aktörerna som ligger i framkant är InnuScience som grundades 1992. Deras vision har sedan start varit att förändra hur världen städar genom att utnyttja naturens kraft - med målet att ersätta...

Fördelarna med att ha en kaffemaskin på arbetsplatsen

Fördelarna med att ha en kaffemaskin på arbetsplatsen

Före pandemin var det fler och fler ledare som ville förbättra sina anställdas arbetsmiljö genom introduktionen av en kaffemaskin på arbetsplatsen. På samma sätt, när vi nu lämnar det nedstängda samhället bakom oss, kan vi nu leta efter sätt att förbättra personalens...